Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pařížské makronky

488_1400162103_Francouzske%20cukrovy%20makronky%2005_newsthumb_610 Pařížské makronky

Jsou výborné a na míse svou barvou hned každého zaujmou.

Ingredience

3-4 bílky
špetka soli
25 g cukr krupice
120 g jemně strouhané loupané mandle
200 g cukr moučka
1 lžička červené potravinářské barvivo
250 g mascarpone
1 lžíce jahodový džem

Postup přípravy

Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha. Ke konci zašleháme k bílkům také krupicový cukr.

Jemně strouhané mandle promícháme s moučkovým cukrem, přidáme potravinářské barvivo a vmícháme sníh z bílků.

Směsí naplníme zdobičku a na plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme malé placičky, které necháme chvíli zaschnout.

Troubu předehřejeme na 140 °C a makronky v ní sušíme asi 15–20 minut.

Upečené cukroví necháme zcela vychladnout a potom je opatrně sloupneme z pečicího papíru.

Mascarpone smícháme s jahodovým džemem, případně jej můžeme trochu rozředit smetanou. Touto směsí potřeme polovinu placiček a potom je přiklopíme druhou polovinou.

Cukroví necháme několik hodin odležet v lednici, aby se chutě propojily.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons