Netradiční špagety. Maso je díky vejcím krásně jemné.
Ingredience
- 300 g mleté hovězí maso
- 80 g slanina
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česnek
- majoránka
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 vejce
- dle chuti worcesterská omáčka
- 100 g tvrdý strouhaný sýr
- 1,5 lžičky kari koření Anglický typ
- 1 lžíce máslo
Postup přípravy
Dle návodu na obalu si uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme osmahnout na pánev. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a spolu se slaninou ji osmahneme dozlatova. Pokud nám na osmažení cibule nestačí tuk vypečený ze slaniny, přidáme trochu sádla.
Mleté maso si dáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájený česnek, sůl, mletý černý pepř, trochu majoránky a promícháme. Takto ochucené maso dáme na pánev na osmaženou cibulku se slaninou. Masovou směs dusíme za častého míchání a podlévání horkou vodou nebo hovězím vývarem. Když máme maso hotové a máme v něm minimum vody, vmícháme do něho rozklepnutá vejce, dochutíme solí, worcesterskou omáčkou a promícháme.
Uvařené špagety scedíme, dáme do mísy, vmícháme lžíci másla, 1,5 lžičky kari koření Anglický typ a opatrně promícháme. Na talíř dáme okořeněné špagety, na které dáme připravené maso a vše posypeme tvrdým strouhaným sýrem.
Komentáře
Doporučené recepty: