Jednoduchá klasika, která nezklame.
Ingredience
Těsto:
500 g polohrubá mouka
100 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citronu
120 g olej
2 žloutky
1 kostka droždí
200 ml mléko
špetka soli
Náplň:
2 vaničky tvaroh
1 vanilkový cukr
1 vejce
ovoce podle chuti
Drobenka:
60 g tuk
60 g cukr moučka
90 g polohrubá mouka
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Do kastrůlku dáme mléko, lžíci cukru a rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Když vzejde, nalijeme ho do mísy, přidáme olej a žloutky a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu.
Potom vyválíme nebo rukou roztáhneme těsto, rozložíme je na plech a potřeme tvarohovou náplní. Koláč poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme přibližně 20 minut při 200 °C.
Komentáře
Doporučené recepty: