Gulášová polévka tak jak mě ji naučila vařit moje babička.
Ingredience
- 4 brambory
- trocha soli
- 2 lžíce sádla
- 1 malá cibule
- 2-3 lžičky sladké papriky
- kousek pečeného vepřového maso
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1 lžíce instantní jíšky
Postup přípravy
Do hrnce s 1,5 l osolené vody dáme vařit nakrájené brambory. Zvlášť v kastrůlku zpěníme na sádle malou cibulku, přidáme 2–3 lžičky sladké papriky a na ni vložíme na kousky nakrájené maso. Vše podusíme.
Do hrnce s vařenými brambory přisypeme maso a přidáme prolisovaný česnek, majoránku a jíšku. Povaříme asi 5 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: