Kuřecí prsíčka s kedlubnou.Tuhle netradiční mňamku podávej nejlépe s vařenou rýží. Je to vlastně taková „falešná“ čína.
Ingredience
- 4 kuřecí řízky stehenní
- 2 lžíce omáčka sojová
- 1 lžíce olej
- špetka sůl
- 1/2 lžičky zázvor mletý
- 3 lžíce škrob kukuřičný
- 4 lžíce olej na smažení
- 200 ml voda
- 1 cibule velká
- 2 kedlubna
Postup přípravy
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do misky, přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a sůl, okořeníme zázvorem a dáme kukuřičný škrob. Pořádně promícháme a necháme chvíli odležet.
Cibuli nakrájíme nadrobno, kedlubny na proužky. Na dvou lžících oleje osmahneme cibuli a kedlubny.
Na další pánvi a zbylém oleji zprudka osmahneme naložené maso, opečeme ze všech stran, zalijeme vodou, přidáme cibuli s kedlubnou a necháme ještě chvíli podusit, asi 5–10 minut.
TIP: Chuť zvýrazníme přidáním několika lžic bílého vína. Ke konci dušení můžeme do pokrmu zamíchat lžíci medu, ale pozor, med by se neměl vařit, protože se některé jeho látky při vysoké teplotě mění na toxiny.
Komentáře
Doporučené recepty: