Typicky podzimní oběd, servíruj ho s kompotem.
Ingredience
1 houska
200 ml mléko
3 stroužky česnek
200 g růžičková kapusta
400 g mleté maso
špetka soli, pepře a majoránky
1 vejce
2 lžíce strouhanka
2 lžíce hladká mouka
4 lžíce olej
na ozdobu cibule a petrželka
Postup přípravy
Housku namočíme do mléka. Česnek utřeme se solí. Kapustu spaříme a necháme okapat. Pak ji dáme do mísy, přidáme maso, vymačkanou housku, česnek, pepř, majoránku, vejce, strouhanku a hladkou mouku, osolíme a dobře promícháme.
Ze směsi děláme karbanátky, které zvolna osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s brambory, ozdobené cibulí a petrželkou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: