K obědu nepotřebujeme už žádný druhý chod.
Ingredience
700 g hovězí krk
5 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 lžíce rajský protlak
2 lžičky sladká mletá paprika
3 stroužky česnek
1/2 lžičky nahrubo mletý kmín
1/2 lžičky majoránka
1 bobkový list
sůl podle chuti
1,5 l hovězí vývar
4 brambory
2 ks mrkev
5 řapíků celer
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli, pak maso a vše opékáme ze všech stran asi 5 minut.
Přidáme protlak, mletou papriku, na plátky nakrájený česnek, kmín, majoránku, bobkový list, sůl a zalijeme hovězím vývarem. Polévku necháme vařit při mírné teplotě asi hodinu, dokud maso není měkké.
Brambory a mrkve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky a vše přidáme do polévky a povaříme ještě asi 30 minut.
Komentáře
Doporučené recepty: