Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Kapustovo-masový štrúdl

Kapustovo-masový štrúdl

Kapustovo-masový štrúdl. Takový slaný závin se dobře přikusuje k vínu

Ingredience

  • 100 g růžičková kapusta
  • 1 rohlík
  • na rozmáčení mléko
  • 400 g mleté maso
  • 1 vejce
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžičky grilovací koření
  • 3 stroužky česnek
  • 1 listové těsto
  • na podsypání a vyválení těsta trocha mouky
  • 1 vejce na potření
  • trocha kmínu

Postup přípravy

  1. Kapustičky opláchneme, oloupeme vrchní vrstvu a spaříme v horké vodě. Vodu slijeme a kuličky necháme okapat. Nakrájíme je na kousíčky.

  2. Rohlík pokrájíme na kostky, které lehce  zalijeme mlékem, aby změkly. Mléka nesmí být víc, než se vsákne do rohlíku. Rukou pak vše rozmačkáme.

  3. Mleté maso smícháme v míse s vejcem, solí, pepřem, grilo­vacím kořením a prolisovaným česnekem. Přidáme rozmáčený rohlík a na závěr kapustu. Promícháme. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na 2 tenké pláty.

  4. Na střed každého z nich naneseme polovinu směsi. Štrúdly zabalíme a konce těsta zahneme dospod. Před pečením pomašlujeme záviny ušlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons