
Kapustovo-masový štrúdl. Takový slaný závin se dobře přikusuje k vínu
Ingredience
- 100 g růžičková kapusta
- 1 rohlík
- na rozmáčení mléko
- 400 g mleté maso
- 1 vejce
- trocha soli a pepře
- 2 lžičky grilovací koření
- 3 stroužky česnek
- 1 listové těsto
- na podsypání a vyválení těsta trocha mouky
- 1 vejce na potření
- trocha kmínu
Postup přípravy
-
Kapustičky opláchneme, oloupeme vrchní vrstvu a spaříme v horké vodě. Vodu slijeme a kuličky necháme okapat. Nakrájíme je na kousíčky.
-
Rohlík pokrájíme na kostky, které lehce zalijeme mlékem, aby změkly. Mléka nesmí být víc, než se vsákne do rohlíku. Rukou pak vše rozmačkáme.
-
Mleté maso smícháme v míse s vejcem, solí, pepřem, grilovacím kořením a prolisovaným česnekem. Přidáme rozmáčený rohlík a na závěr kapustu. Promícháme. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na 2 tenké pláty.
-
Na střed každého z nich naneseme polovinu směsi. Štrúdly zabalíme a konce těsta zahneme dospod. Před pečením pomašlujeme záviny ušlehaným vejcem a posypeme kmínem.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova.
Komentáře
Doporučené recepty: