Nezapomeň na sklenici vychlazeného piva.
Ingredience
600 g brambory
300 g polohrubá mouka
2 lžičky sůl
200 g špek
2 cibule
1 zakysaná smetana
1 hrst sekaná petrželka
Postup přípravy
Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme najemno. Přidáme polohrubou mouku, 2 lžičky soli a umícháme těsto.
Špek nakrájíme na malé kostičky a opečeme ho na pánvi. Přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Těsto na halušky si rozetřeme na prkénko a ostrým nožem odkrajujeme malé kousky rovnou do vroucí vody. Necháme povařit asi 8 minut. Potom halušky slijeme, rozdělíme na talíře, polijeme zakysanou smetanou a špekem s cibulí. Posypeme petrželkou.
Komentáře
Doporučené recepty: