Oblíbila jsem si thajskou kuchyni hlavně proto, že umí skvěle sladit všechny chutě a vůně.
Ingredience
2 kuřecí prsa trocha soli 1 lžička červené karí 1 menší pórek 1 mrkev 2 stroužky česnek 200 ml kokosové mléko 1 limetka 1 svazek čerstvý koriandr 1 lžíce olej
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mírně osolíme, přidáme červené karí, promícháme a necháme asi 15 minut odležet v chladu. Mezitím si podélně nakrájíme pórek a mrkev tak, aby vznikly dlouhé tenké nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobné plátky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme nakrájené kuřecí maso a nasekaný česnek, přidáme pórek a mrkev a společně restujeme ještě asi 5 minut. Potom maso zalijeme kokosovým mlékem a ještě krátce povaříme. Nakonec vmícháme opláchnutý a nasekaný koriandr a zakápneme šťávou z limetky. Hotové jídlo podáváme s jasmínovou rýží. Stylově jíme hůlkami.
Komentáře
Doporučené recepty: