Burger s domácí tatarkou. Hamburgery můžeš grilovat i venku.
Ingredience
Domácí tatarka:
- 150 ml majonéza
- 3 lžíce jogurt bílý
- 1 lžíce šalotka
- 1 lžíce cibulová nať
- 1-2 okurka kyselá
- 1 lžíce worcesterská omáčka
- špetka sůl
- špetka pepř
Burgery:
- 1-2 rajčata
- 1/2 okurka
- 2 lžičky salsa mexická
- 1 cibule červená
- 8 lístků salát ledový
- 2 houska
- 1 balení burgerů maso hovězí
- 2 lžíce olej slunečnicový
Postup přípravy
-
Na tatarku smícháme v misce majonézu, jogurt, najemno nasekanou šalotku, cibulovou nať a okurku. Dochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promícháme a dáme do lednice.
-
Burgery opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Housky rozřízneme, řezné plochy potřeme olejem. Housky dáme na plech vyložený pečicím papírem a minutu opékáme pod rozpáleným grilem v troubě.
-
Na spodní díl rozříznuté housky položíme pár dobře omytých a osušených listů salátu, na ně dvě velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět tatarku a navrch mexickou salsu. Těsně pod horní díl housky patří pár koleček červené cibule. Přiklopíme a podáváme.
TIP: Výborně chutnají, když je upečeš v troubě a servíruješ s bramborovou kaší.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: