Je trochu štiplavější než klasická zelňačka.
Ingredience
150 g anglická slanina
2 lžíce olej
1 větší cibule
1 hlávka čínské zelí
1l voda
1 kostka hovězí vývar
sůl podle potřeby
pepř podle chuti
špetka muškátového oříšku
1 vejce
120 ml smetana
řeřicha na ozdobu
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené čínské zelí.
Chvíli restujeme, potom zalijeme vodou, přidáme kostku hovězího vývaru, sůl, pepř, muškátový oříšek a povaříme ještě asi 10 minut.
Nakonec přidáme rozšlehané vejce, smetanu a necháme krátce přejít varem. Jednotlivé porce zdobíme řeřichou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: