Výborné a netradiční‚ náplň ocení milovníci sladkého a zvláště děti‚ hodí se spíš jako teplý dezert než hlavní chod.
Ingredience
250 g měkký tvaroh
1 lžíce olej
špetka soli
1 vejce
100 ml smetana
250-300 g hladká mouka
1/2 lžičky kypřicí prášek
150 g Mozartovy kuličky nebo marcipánový kmen v čokoládě
cukr moučka na posypání
50 g máslo na přelití
1 kelímek 16% kysaná smetana
Postup přípravy
Do mísy dáme tvaroh‚ olej‚ sůl‚ vejce a smetanu a rozmícháme. Postupně přisypáváme mouku s kypřicím práškem a vypracujeme hladké vláčné těsto. Nejdříve přidáme jen 250 g mouky s práškem a potom podle potřeby přisypáváme. Záleží na tvarohu a velikosti vejce, kolik si těsto vezme. Zbytečně nedáváme mnoho mouky, aby knedlíčky nebyly tuhé.
Těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Ty plníme kousky kmene nebo kuličkami. Dobře uzavřeme a knedlíčky vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme přibližně 10 minut. Vyjmeme a podáváme teplé‚ posypané cukrem‚ pokapané máslem a s kopečkem smetany.
Komentáře
Doporučené recepty: