Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Jahodovo-jogurtový koláč

Jahodovo-jogurtový koláč

Lučina není jen na chleba, také v dezertu je výborná.

Ingredience

Korpus:
125 g másla
250 g hladké mouky
125 g cukru krupice
1 vejce

Náplň:
650 g jahod
80 g cukru moučky
8 plátků želatiny
400 ml bílého jogurtu
120 g lučiny

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto na korpus. Ze změklého másla, mouky, krupicového cukru a vejce vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.

Potom těsto rozválíme na placku větší, než je dno dortové formy, abychom těstem pokryli částečně i stěny. Těsto přikryjeme pečicím papírem a vysypeme na něj luštěniny. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut.

Nyní si připravíme náplň. Jahody omyjeme, osušíme, zbavíme stopek a dobře rozmačkáme, například šťouchadlem na brambory. Smícháme je s třetinou moučkového cukru. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat.

V misce dobře rozšleháme jogurt s lučinou a zbylým moučkovým cukrem.
Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme a necháme zcela rozpustit. Přidáme 2 lžíce krému, pak vše vmícháme do jogurtové směsi, nakonec zapracujeme i připravené jahody. Tuto hmotu nalijeme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice minimálně na 2 hodiny.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons