Do směsi na nákyp můžeš přidat i další oblíbenou zeleninu, třeba hrášek.
Ingredience
1 květák
podle potřeby sůl
podle potřeby olej
1 cibule
400 g mleté maso
2 rajčata
2 stroužky česneku
podle chuti muškátový oříšek
100 g tvrdého sýra
2 jarní cibulky
podle chuti zelené petrželky
3 vejce
na vymazání formy tuk
Postup přípravy
Květák přibližně sedm minut povaříme v osolené vodě. Necháme jej vychladnout a pak rozebereme na růžičky. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a za průběžného míchání opečeme.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Přidáme také prolisovaný česnek a společně dusíme asi 10 minut. Necháme trochu vychladnout a smícháme s květákem. Okořeníme solí a muškátovým oříškem.
Pak přidáme sýr nakrájený na kostičky, nakrájenou jarní cibulku, petrželku a oddělené žloutky z vajec. Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do masové směsi. Vše přendáme do vymazané formy a zapékáme při teplotě 190 °C asi 45 minut.
Podáváme samostatně jako lehké jídlo nebo společně s vařenými brambory.
Komentáře
Doporučené recepty: