Dobrota na svátek i obyčejný den.
Ingredience
Knedlíky:
750 g syrové brambory
10 g sůl
1 vejce
300 g hrubá mouka
Zelí:
500 g zelí
5 g olej
2 lžíce hladká mouka
2 nastrouhané brambory
1 mrkev
1 masox
4-5 stroužků česnek
sůl podle potřeby
trocha pepře a kmínu
Slanina:
cibule trocha oleje
anglická slanina 1
200 g
Postup přípravy
Oloupané brambory najemno nastrouháme, část vody slijeme, přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky, které povaříme 6–8 minut ve slané vodě.Ve vodě je vařečkou nadzvedneme, aby se nepřichytily. Uvařené dáváme do mísy.
Zelí opláchneme, nakrájíme a dáme vařit na 20 minut doměkka. Na rozpáleném oleji zpěníme mouku dozlatova a zalijeme 200 ml studené vody. Přidáme nastrouhané brambory, mrkev, masox, česnek se solí a dusíme 20 minut. Uvařené zelí scedíme a přidáme uvařenou jíšku. Zamícháme, opepříme a okmínujeme.
Nakrájíme cibuli a nasypeme ji na rozpálený olej. Po chvíli přidáme pokrájenou anglickou slaninu. Vše osmažíme dorůžova. Na talíř dáme knedlíky, přidáme zelí a posypeme opraženou slaninou.
Komentáře
Doporučené recepty: