
Domácí pomerančový džus. Příprava tohoto nápoje je levná a je ho hodně.
Ingredience
- 500 g pomeranč
- 750 g cukr krystal
- 50 g kyselina citrónová
Postup přípravy
Pomeranče důkladně omyjeme ve vodě se saponátem a poté v octové vodě, aby se kůra zbavila všech nečistot. Poté je (i s kůrou) nakrájíme na malé kousky a vložíme do tlakového hrnce. Přisypeme kyselinu citronovou, 1 litr vody, přikryjeme a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den pomeranče 15 minut povaříme. Studenou směs rozmixujeme, přidáme 8 litrů vody, cukr a promícháme. Doporučuji před podáváním přecedit.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: