Cizrnové lívanečky. Jsou bez lepku, bez mléka i bez vajec.
Ingredience
- 250 g cizrnová mouka
- 50 g bramborový škrob
- 3 lžíce cukr
- 1 lžička sušené droždí
- špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
- 450 ml vlažná voda
- podle potřeby olej na smažení
Postup přípravy
Ze všech surovin zaděláme řidší lívancové těsto. Necháme je 20 minut nakynout na teplém místě. Znovu promícháme, a pokud je těsto příliš husté, zředíme je ještě trochou vody.
Poté na pánvičce či lívanečníku lehce vymazaném olejem smažíme malé lívanečky. Podáváme polité javorovým sirupem a ozdobené ovocem nebo posypané skořicovým cukrem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: