Na domácí chleba nepotřebujete pekárnu ani žádné speciální vybavení. Podle Ládi Hrušky si může každý upéct chutný domácí chléb.
Co potřebuji na domácí chléb
- 3 hrnky hladké mouky (6 Kč)
- 1,5 hrnku vody
- 1/2 lžičky sušeného droždí (4 Kč)
- 1,5 lžičky soli (1 Kč)
- drcený kmín (1 Kč)
Postup na domácí chléb
- Sůl, mouku a droždí smícháme v míse, pak přidáme vodu a opět promícháme.
- Mísu poté přikryjeme fólií a necháme kynout 12-18 hodin.
- Vykynuté těsto vyndáme na pomoučenou desku a několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat.
- Těsto vytvarujeme do bochníku a necháme hodinu kynout.
- Rozpěčeme troubu na 200 °C a dáme do ní rozpálit litinový hrnec.
- Bochník dáme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme 30 minut, poté sundáme poklici a dopékáme dalších 20 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: