V době éček a různých konzervantů je možné, že kupované kečupy nejsou z rajčat. Není proto na domácí výrobu a udělat si vlastní kečup třeba podle Ládi Hrušky z tn.cz.
Ingredience pro kečup
- 11 zralých rajčat (35 Kč)
- 5 jablek (20 Kč)
- 3 velké cibule (10 Kč)
- 1 lžíce soli
- 4 hřebíčky
- 1/2 lžíce skořice
- 1 bobkový list
- 1 hrnek cukru (5 Kč)
- 1/2 hrnku octa (2 Kč)
Postup
Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Rajčata oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž nakrájejte. Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a dejte vařit. Po hodině a 3/4 směs rozmixujete na kaši, a ještě asi 1/4 hodiny vaříte. Pak plníme do vyhřátých a vysterilizovaných skleniček z trouby (skleničky zahříváme zhruba 20 minut při 120 stupních), pak otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Vytiskněte si nákupní seznam:
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: