Ostrá chuť zázvoru se během pečení ztratí.
Ingredience
kousek čerstvého zázvoru (asi 4 cm)
4 kuřecí stehna
trocha soli
1 lžička sladká paprika
2 pomeranče
50 g máslo na pečení + 50 g do brambor
2 kg brambory
50 g rukola
Postup přípravy
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Kuřecí stehna omyjeme a od krajů opatrně uvolníme kůži, pod kterou potom vložíme nastrouhaný zázvor. Celá stehna pak osolíme a posypeme sladkou paprikou.
Do pekáče nalijeme vymačkanou šťávu z 1 pomeranče a přidáme maso. Druhý pomeranč pečlivě omyjeme, vydrhneme kartáčkem a nakrájíme na kousky. Vsypeme je ke stehnům do pekáče. Nakonec přidáme máslo a pečeme při 190 °C asi 50 minut. Průběžně kontrolujeme a maso poléváme šťávou. Kdyby se šťáva vypékala, podlijeme trochou vody nebo vývaru.
Zatím si uvaříme brambory. Když jsou hotové, přidáme kousek másla a rukolu a rozšťoucháme je.
Komentáře
Doporučené recepty: