Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Ostrá chuť zázvoru se během pečení ztratí.

Ingredience

kousek čerstvého zázvoru (asi 4 cm)
4 kuřecí stehna
trocha soli
1 lžička sladká paprika
2 pomeranče
50 g máslo na pečení + 50 g do brambor
2 kg brambory
50 g rukola

Postup přípravy

Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Kuřecí stehna omyjeme a od krajů opatrně uvolníme kůži, pod kterou potom vložíme nastrouhaný zázvor. Celá stehna pak osolíme a posypeme sladkou paprikou.

Do pekáče nalijeme vymačkanou šťávu z 1 pomeranče a přidáme maso. Druhý pomeranč pečlivě omyjeme, vydrhneme kartáčkem a nakrájíme na kousky. Vsypeme je ke stehnům do pekáče. Nakonec přidáme máslo a pečeme při 190 °C asi 50 minut. Průběžně kontrolujeme a maso poléváme šťávou. Kdyby se šťáva vypékala, podlijeme trochou vody nebo vývaru.

Zatím si uvaříme brambory. Když jsou hotové, přidáme kousek másla a rukolu a rozšťoucháme je.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons