Fazolky na víně s medailonky. Dodržuji zásadu, že součástí každého jídla by měla být velká porce zeleniny. Fazolky jsem si oblíbil.
Ingredience
- 400 g fazolky zelené
- 2 lžíce olej
- 150 ml voda
- 1 kostka bujón zeleninový
- 3 stroužky česnek
- 1/2 lžičky cukr krupice
- 1/2 lžičky zázvor
- 3 lžíce omáčka sojová
- 100 ml víno bílé
- 1 a 1/2 lžičky solamyl
- špetka sůl
- špetka pepř
- 800 g vepřová panenka
- na obalení mouka hladká
- olej na smažení
Postup přípravy
Fazolky opereme, odkrojíme konce a zprudka osmahneme na oleji. Přilijeme 100 ml vody, do které vložíme kostku zeleninového bujonu, prolisovaný česnek, cukr, zázvor a sójovou omáčku. Necháme povařit asi 10 minut.
Ve zbytku vody rozmícháme solamyl a za stálého míchání vlijeme k fazolkám.
Pak nalijeme víno a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Panenku nakrájíme na plátky tenké asi 1,5 cm, naklepeme, osolíme, opepříme a trochu obalíme v hladké mouce. Potom je zlehka opečeme z obou stran dozlatova. Jako přílohu můžeme podávát opékané brambory.
TIP: Do fazolek je možné přidat plátky mandlí.
Labužníci si mohou fazolky posypat opečenou slaninou.
Komentáře
Doporučené recepty: