Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pivovarský tokáň

Pivovarský tokáň

Pivovarský tokáň. Je lepší než gulášek. Jako přílohu dávám vařenou rýži.

Ingredience

  • 600 g vepřová kýta
  • 2 cibule
  • 4 lžíce sádlo
  • 3 lžíce mouka hladká
  • 1 kostka bujón
  • špetka sůl
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 200 ml pivo
  • 5 stroužků česnek
  • 1 feferonka
  • na ozdobu sýr strouhaný

Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na obou cibulích. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a ještě asi půl minuty restujeme.
Kostku rozpustíme v hrnku horké vody, maso zali­jeme, okořeníme, přidáme rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme papriku a feferonku. Na talíři posypeme sýrem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons