Pivovarský tokáň. Je lepší než gulášek. Jako přílohu dávám vařenou rýži.
Ingredience
- 600 g vepřová kýta
- 2 cibule
- 4 lžíce sádlo
- 3 lžíce mouka hladká
- 1 kostka bujón
- špetka sůl
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 200 ml pivo
- 5 stroužků česnek
- 1 feferonka
- na ozdobu sýr strouhaný
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na obou cibulích. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a ještě asi půl minuty restujeme.
Kostku rozpustíme v hrnku horké vody, maso zalijeme, okořeníme, přidáme rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme papriku a feferonku. Na talíři posypeme sýrem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: