Není tak pracná, jak se zdá, a výsledek stojí za to.
Ingredience
Těsto:
100 g máslo
3 lžíce med
300 g cukr krystal
1 lžíce jedlá soda
1 lžička ocet
2 vejce
700 g hladká mouka
3 lžíce kakao
Krém:
250 g máslo
1 karamelizované slazené kondenzované mléko
600 ml mléko
4 lžíce cukr krystal
1 smetanový pudink
1 vanilkový pudink
Postup přípravy
V kastrůlku rozpustíme máslo, med a cukr. Přidáme sodu a ocet, vznikne hnědá pěna. Odstavíme, mírně vychladíme a přidáme vejce. Opět vychladíme, přidáme mouku a kakao. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na 6 stejných dílů. Každý z nich vyválíme přímo na pečicím papíru. Těsto se vyvaluje nejlépe vlažné, pokud vychladne, vložíme do igelitového sáčku a mírně ohřejeme v mikrovlnné troubě.
Pláty upravíme na stejnou velikost, okraje odřežeme a upečeme zvlášť. Pečeme při 170 °C asi 5–7 minut. Odřezky okrajů rozdrtíme nebo nastrouháme.
Uděláme si krém: z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, vychladíme. Přidáme kondenzované mléko, cukr a máslo (vše by mělo mít pokojovou teplotu) a vyšleháme. Vmícháme polovinu drobečků z plátů.
První plát potřeme krémem, přidáme další, postupujeme stále stejně. Poslední plát také potřeme a posypeme druhou půlkou drobečků. Necháme v lednici uležet 24 hodin.
Komentáře
Doporučené recepty: