Výborná staročeská hrstková polévka podle babičky.
Ingredience
- 50 g hrách
- 50 g fazole
- 50 g čočka
- 50 g kroupy
- 1 cibule
- 1/4 celer
- 2 ks mrkev
- 1 petržel
- 3 listy kadeřávku
- 1 lžička sádlo
- 1 lžička mouka
- sůl podle chuti
- 1 lžička majoránka
- 1 lžíce petrželová a celerová nať
- 1 stroužek česnek
Postup přípravy
Luštěniny a kroupy namočíme přes noc. Druhý den je vaříme ve stejné vodě cca 1,5 hodiny. Když jsou skoro měkké, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky. Vaříme doměkka.
Vmícháme jíšku ze sádla a mouky, necháme ještě chvilku dovařit. Osolíme a dochutíme majoránkou, natěmi a prolisovaným česnekem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: