Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Fazolačka se zelím

488_1417638736_fazolekapusta_newsthumb_610 Fazolačka se zelím

Podáváme s čerstvým chlebem.

Ingredience

250 g barevné fazole
1 sklenice kysané zelí
1 kg uzené kosti
pár zrnek nového koření
sůl podle chuti
trocha papriky
3 stroužky česnek
6 ks brambory
1 lžíce sádlo
podle potřeby hladká mouka
trocha pepře
1/2 lžičky vegeta

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme. Zelí dáme do menšího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nezměkne. Uzené kosti dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme hodinu samotné. Potom přidáme fazole i s vodou, ve které se máčely. Přidáme nové koření, sůl, papriku a celé stroužky česneku. Vaříme, dokud fazole nezměknou a maso nepůjde lehce oddělit od kosti.

Kosti vybereme na talíř a obereme z nich maso. K fazolím přidáme brambory nakrájené na kostky a uvaříme je doměkka. Přisypeme uvařené zelí a obrané maso. Polévku necháme přejít varem. Ze sádla a hladké mouky a trochy papriky uděláme jíšku a vmícháme ji do polévky. Podle chuti osolíme, přidáme vegetu a pepř.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons