Podáváme s knedlíkem a šípkovou zavařeninou.
Ingredience
1 kg daňčí plecko
2-3 lžíce sádlo
4-5 ks cibule
3 stroužky česnek
150 g špek
1 lžíce hladká mouka
300 ml hovězí vývar
200 ml červené víno
1 chilli paprička
3 snítky tymián
trocha mletého kmínu, soli a pepře
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a špek. Osmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem. Vmícháme papričky, tymián a ochutíme kmínem, solí a pepřem.
Za občasného míchání zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: