Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Vepřové s celerovou omáčkou

Vepřové s celerovou omáčkou

Vepřové s celerovou omáčkou. Spousta lidí nemá celer příliš v lásce, ale když se dobře upraví, je možné si na něm opravdu pochutnat.

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • sůl a pepř podle chuti
  • podle potřeby plnotučná hořčice
  • 1 gelový hovězí bujon
  • 1 středně velký celer
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 125 ml smetana ke šlehání
  • podle potřeby olej na smažení

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme vrstvou plnotučné hořčice. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme z obou stran. Zalijeme vodou a přidáme bujon, který necháme rozpustit.
  2. Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Tu spolu s nakrájeným celerem přidáme k masu a společně dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Potom plátky masa vyjmeme a tyčovým mixérem rozmixujeme celer se šťávou. Zalijeme smetanou, promícháme, vrátíme plátky masa a společně ještě chvíli prohřejeme, podle chuti můžeme dosolit.

  4. Vepřové maso s celerovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons