Vepřové s celerovou omáčkou. Spousta lidí nemá celer příliš v lásce, ale když se dobře upraví, je možné si na něm opravdu pochutnat.
Ingredience
- 4 vepřové plátky
- sůl a pepř podle chuti
- podle potřeby plnotučná hořčice
- 1 gelový hovězí bujon
- 1 středně velký celer
- šťáva z 1/2 citronu
- 125 ml smetana ke šlehání
- podle potřeby olej na smažení
Postup přípravy
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme vrstvou plnotučné hořčice. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme z obou stran. Zalijeme vodou a přidáme bujon, který necháme rozpustit.
-
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Tu spolu s nakrájeným celerem přidáme k masu a společně dusíme pod pokličkou doměkka.
-
Potom plátky masa vyjmeme a tyčovým mixérem rozmixujeme celer se šťávou. Zalijeme smetanou, promícháme, vrátíme plátky masa a společně ještě chvíli prohřejeme, podle chuti můžeme dosolit.
-
Vepřové maso s celerovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: