
Láďa Hruška je tu s dalším vychytaným receptem! Tentokrát v kuchyni vyráběl vynikající čokoládovo-oříškový krém!. Je to skutečně lahůdka, i když zároveň i kalorická bomba…
Na domácí oříškovo-čokoládový krém budeme potřebovat
- jeden balíček lískových oříšků,
- jednu plechovku zahuštěného a slazeného mléka,
- dvě mléčné čokolády,
- trochu medu a sůl.
Oříšky nasucho opražíme na plechu v troubě cca 13 minut při 180 stupních. Pak je dáme do utěrky a promneme – to je dobrý tip na to, jak oříšky zbavit slupek. Ještě horké je nasypeme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dejte si důkladně záležet, ať máte krém ve výsledku opravdu jemný a hladký.
Pak přichází na řadu vaření. Mléko, čokoládu, med a špetku soli dáme do kastrůlku, vložíme do rendlíku s vroucí vodou a necháme rozpustit. Vodní lázeň zabrání tomu, aby se kterákoli z ingrediencí připálila, takže se o směs nemusíme bát. Rozpustí se dokonale.

Rozpuštěný med s čokoládou a mlékem mícháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou hmotu. Pak do této „medové čokolády“ přidáme rozmixované oříšky a ještě jednou všechno promixujeme dohladka, abychom v oříškovém krému neměli hrudky.
Krém je hotový a můžete ho ihned podávat. Zjistíte, že je od kupovaných oříškových krémů k nerozeznání. Zajímavá je i cena. Jaký je tedy rozpočet na tuhle pochoutku? Láďa Hruška náklady spočítal na celkem 111 korun. Za to ve výsledku vyrobil víc než půl kila výborného krému…
Komentáře
Doporučené recepty: