Pro tentokrát si Láďa Hruška připravil stylový recept a to čarodějnické brambory. Určitě si na nich ale pochutnáte i když zrovna nebudete pálit čarodějnice.
Jako vždy se jedná o chutný a zároveň levný recept, který by měl zvládnut každý a to i ten, kdo s vařením zkušenosti nemá.Základní ingredience jsou navíc pouze tři.
Ingredience:
- 8 brambor
- 1 klobása
- 2 cibule kysaná smetana
- strouhaný sýr
- olej
- grilovací koření a sůl
Postup:
Opláchneme brambory pod studenou vodou a uděláme v nich zářezy, které budou od sebe vzdálené přibližně 3 milimetry. Pozor ovšem, aby se brambora nerozkrojila. Nakrájíme klobásu (popř. párek) na kolečka a stejně tak oloupanou cibuli. Střídavě klademe do zářezů v bramboře. Brambory potřeme olejem a podle chuti posypeme grilovacím kořením a osolíme. Připravené brambory dáme do pekáče/zapékací misky a přikryjeme alobalem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 45 minut, poté sundáme alobal a necháme dopéct ještě 15 minut. Posypeme nastrouhaným sýrem a necháme zapéct na 10 minut. Volitelně můžeme hotové brambory vylepšit zakysanou smetanou a bylinkami. SDÍLEJTE:
Komentáře
Doporučené recepty: