S kakaem jsou mnohem lepší než klasická piškotová bublanina.
Ingredience
4 žloutky
4 lžíce horká voda
150 g cukr krystal
2 lžíce kakao
100 g polohrubá mouka
80 g škrobová moučka
1 kypřicí prášek
4 bílky
špetka soli
500 g třešně
50 g mandlové lupínky
na posypání cukr moučka
Postup přípravy
Žloutky utřeme s horkou vodou do pěny. Přidáme pískový cukr, kakao, polohrubou mouku, škrobovou moučku a kypřicí prášek. Vše prošleháme a přidáme pěnu z bílků a špetky soli.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Třešně opláchneme a vypeckujeme. Těsto poklademe třešněmi a posypeme mandlovými lupínky.
Moučník pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Upečený a vychladlý koláč lehce pocukrujeme.
Komentáře
Doporučené recepty: