
Láďa Hruška v dalším svém receptu levně a chutně ukazuje přípravu domácí zabijačkové polévky – prdelačky. Udělejte si ji doma.
Ingredience na domácí zabijačkovou polévku
- kroupové jelítko
- cibulka
- sádlo
- 1 a půl lžíce hladké mouky
- půl litru vody
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky majoránky
- sůl pepř
Postup na domácí zabijačkovou polévku
- Cibulku nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, zaprašíme moukou
- Necháme ji zpěnit dorůžova a přidáme obsah jelítka (bez střívka)
- Promícháme a přidáme vodu (může být i vývar)
- Povaříme, dochutíme soli, pepřem, česnekem a majoránkou
- Dle potřeby přidejte rýži či kroupy
[sociallocker][/sociallocker]
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: