
Paštiky nemají příliš dobrou pověst, jsou drahé a ne příliš zdravé. Láďa Hruška ukazuje v novém receptu, jak na poctivou domácí paštiku za pár korun. Vyzkoušejte!
Suroviny na domácí paštiku
- 500 g kuřecích jater
- 1/2 kostky másla
- špetku majoránky
- 1 lžičku soli
- špetku pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibuli
- 1 panák smetany
- po hrsti nasekaných mandlí a sušených brusinek
Příprava domácí paštiky
- Játra si důkladně opláchněte vodou a nakrájejte na kousky a odstraňte blány
- Nadrobno pokrájejte cibulku a osmažte na pánvi se dvěmi lžícemi másla
- Přidejte majoránku, česnek a nechte „provonět“, přidejte játra a 10 min restujte
- Jak jsou játra hotová, tak přesuňte směs do vyšší nádoby, přidejte sůl, pepř a půl kostku másla a rozmixujte. Zjemněte panákem smetany.
- Do paštiky přidejte nasekané mandle a brusinky a nechte vyhladnout v ledničce
- Paštika vydrží i 5 dnů v lednici. Dobrou chuť.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: