
Buchtičky se šodó známe ze školních jídelen, ale kdo si je udělal někdy doma? Asi málokdo. Láďa Hruška má připravený recept na buchtičky se šodó jako od maminky. Udělejte si sami.
Ingredience na buchtičky
Těsto
- 3 a půl hrnku hladké mouky
- vejce
- špetka soli
- vanilkový cukr
- lžíce cukru
- hrnek mléka
- 1/2 kostky droždí
- 2 panáky oleje
- kůra z 1 citronu
Krém
- 3/4 l mléka
- vanilkový pudink
- 3 lžíce cukru
- rum podle sebe
Postup na buchtičky se šodó
- Na těsto smíchejte všechny suroviny uvedené a vypracujte z něj těsto. Až je z ní kulička, nechte ji zakrytou a nechte kynout (45-60 minut)
- Těsto vyklopte na plochu, rozkrájejte na několik dílů a vyválejte hady
- Vyskládejte je na plec s pečicím papírem, hady naporcujte na buchtičky
- Pomažte před vložením do trouby olejem a pečte v předehřáté troubě 170°C dvacet minut dozlatova
- Šodó si připravte smícháním mléka, pudinku, cukru a rumu. Dávejte pozor, aby se to nepřichytilo.
- Servírujte vychlazené.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: