Dezert, který připomene umění vídeňských mistrů. Jablkové růžičky od Ládi Hrušky rozhodně budou slavit úspěch!
Budete potřebovat následující ingredience:
Jablka
Listové těsto
Skořicový a moučkový cukr
Marmeláda
Postup:
Jablka rozkrojíme a vyjmeme jádřince. Následně je pokrájíme na zhruba jeden až dva milimetrové plátky.
Poté vyválíme listové těsto a rozkrájíme na pěticentimetrové proužky. Ty z poloviny potřeme připravenou marmeládou a zasypeme trochou skořicového cukru, na který položíme několik plátků jablek, vše pak překryjeme druhou polovinou těsta.
Jednotlivé pláty těsta pak z jedné strany zavineme, aby vznikla „růžička“. Vše pak dáme na pečící papír a vložíme na čtvrt hodiny do rozpálené trouby (200 stupňů Celsia). Upečené růžičky pak lehce zasypeme moučkovým cukrem. A můžeme podávat!
Komentáře
Doporučené recepty: