Chcete vánoční atmosféru? Vneste ji do svého domova pomocí Pečeného vánoční stromečku – receptu Ládi Hrušky.
Ingredience na Pečený vánoční stromeček
- 3 hrnky hladké mouky
- 4 lžíce cukru
- 3/4 kostky droždí
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 2 žloutky
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- špetka soli
- lískooříškový krém
Postup Pečený vánoční stromeček
- Připravte si kvásek z části mléka, droždí a lžičky cukru a počkejte až vzejde
- Do mísy pak dejte mouku, cukr, žloutky, sůl, rozpuštěné máslo, zbytek mléka a kvásek
- Vytvořte těsto a nechte půl hodiny kynout na teplém místě
- Na pekáč dejte pečicí papír, těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte 4 placky 2 mm silné ve tvaru trojúhelníku.
- Na 3 placky namažte oříškovým krémem, placky dávejte na sebe, poslední je nenemazaná.
- Trojúhelník dejte na pečicí papír a ostrým nožem nařízněte jeho strany (asi 5 cm) do tvaru kmenu
- Dole odřízněte, aby vznikl spodek kmenu rozřezané vodorovné pruhy otáčejte o 180 stupňů. Špičku nechte v celku.
- Stromeček natřete bílkem a pečte v předehřáté troubě na 180°C 20 minut
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: