Podáváme s čerstvým chlebem.
Ingredience
250 g barevné fazole
1 sklenice kysané zelí
1 kg uzené kosti
pár zrnek nového koření
sůl podle chuti
trocha papriky
3 stroužky česnek
6 ks brambory
1 lžíce sádlo
podle potřeby hladká mouka
trocha pepře
1/2 lžičky vegeta
Postup přípravy
Fazole den předem namočíme. Zelí dáme do menšího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nezměkne. Uzené kosti dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme hodinu samotné. Potom přidáme fazole i s vodou, ve které se máčely. Přidáme nové koření, sůl, papriku a celé stroužky česneku. Vaříme, dokud fazole nezměknou a maso nepůjde lehce oddělit od kosti.
Kosti vybereme na talíř a obereme z nich maso. K fazolím přidáme brambory nakrájené na kostky a uvaříme je doměkka. Přisypeme uvařené zelí a obrané maso. Polévku necháme přejít varem. Ze sádla a hladké mouky a trochy papriky uděláme jíšku a vmícháme ji do polévky. Podle chuti osolíme, přidáme vegetu a pepř.
Komentáře
Doporučené recepty: