Tato pizza je vhodná i pro lidé odkázaní na bezlepkovou dietu, navíc je i zdravější (a také levnější) než kterákoliv kupovaná v pizzerii či v mraženém polotovaru. Jak na pizzu z oblíbeného pomazánkového másla podle Ládi Hrušky?
Potřebujeme:
Těsto:
- 1 kelímek pomazánkového másla (19 Kč)
- 1 kelímek hladké mouky nebo bezlepkové mouky (2 nebo 8 Kč)
Rajčatový základ:
- 1 rajčatový protlak (4 Kč)
- oregáno, bazalka, česnek (2 Kč)
Zbytek podle chuti např. mozzarela, salám, šunka, rajčata apod.
Postup:
- Smíchejte pomazánkové máslo, mouku a sůl a vypracujte těsto, je-li lepkavé, přidejte mouku.
- Vyválejte na pečící papír z těsta placku.
- Potřete rajčatovým základem.
- Ozdobte podle chuti – sýr, šunka,…
- Pečte v rozehřáté troubě na 180°C 15-20 min
Povedlo se? Zkontrolujte podle obrázku:
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: