Vepřové slezinky jsou levné a běžně dostupné. Postup je stejný jako u guláše z masa.
Guláš z vepřových slezinek
3/4 kg vepřových slezinek
4 – 5 cibulí
gulášové koření
sůl
oddělím sádelnatou část (nůžkama odstřihnu a může se i rozstříhat nebo nakrájet) a dám ji vysmažit, do sádla, které se takto vysmaží přidám nakrájenou cibuli, po mírném zhnědnutí přidám nakrájené slezinky a dusím pod pokličkou. Pokud je potřeba jen mírně podleju vodou. Když se slezinky vydusí, tak je podleju, přidám tvrdý chléb, koření a sůl a ještě 45 min dusím.
Guláš ze slezinek nám chutná a je to velice levná večeře.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: