
Zapečené brambory s volským okem. Vydlabat brambory dá sice trochu víc práce, ale v domácích potřebách se dá sehnat speciální lžička na brambory, se kterou to jde jedna radost. Toto zdravé a vydatné jídlo přijde tvé rodině jistě k chuti.
Ingredience
- 8 ks brambory
- 8 vejce
- 1 cibule
- 2 špekáčky
- 50 g slanina anglická vcelku
- sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
-
Brambory ve slupce důkladně vydrhneme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka.
-
Uvařené brambory vyndáme a odkrojíme shora část tak, abychom mohli vydlabat vnitřek brambory na náplň.
-
Špekáčky společně s anglickou slaninou nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozehřátém oleji chvilku smažíme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájené uzeniny a vše dozlatova osmažíme.
-
Hotovou směsí naplníme dno vydlabané brambory. Vložíme asi 2 lžičky směsi, necháme místo na vejce.
-
Vajíčka rozklepneme na náplň. Brambory vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
TIP: Na dlabání můžete použít čajovou lžičku nebo speciální dlabátko, které seženete v kuchyňských potřebách. Hotové brambory servírujte se zeleninovou oblohou, salátem nebo třeba s vařeným kukuřičným klasem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: