
Vejce s česnekovou omáčkou. Když přijdou na návštěvu kamarádi vymrzlí ze zimní procházky, uvařím grog na zahřátí a pak rychle vyrobím nějakou dobrotu. Většinou se po ní jen zapráší. Vejce mívám doma vždycky.
Ingredience
- 4 vejce
- 250 ml smetana zakysaná
- 2 stroužky česnek
- 1 snítka koriandr
- 4 plátky chléb tmavý
- 1 okurka
- 5 rajčátka cherry
- špetka sůl
- špetka pepř
- dle potřeby olej na smažení
- na namazání máslo
Postup přípravy
-
V pánvi rozehřejeme olej a usmažíme volská oka tak, jak je máme rádi propečená. Hotová vejce přendáme z pánve na tácek a necháme zchladnout.
-
V misce smícháme zakysanou smetanu s utřeným česnekem. Dochutíme ji dle potřeby solí a pepřem.
-
Do omáčky přimícháme nasekaný koriandr a potom celou směs nalijeme na vajíčka. Necháme v lednici alespoň hodinu odpočívat.
-
Mezitím si připravíme zeleninovou oblohu – očištěnou a nakrájenou salátovou okurku a cherry rajčátka.
-
Chleby namažeme máslem, obložíme čerstvou zeleninou a na závěr přidáme i vejce v omáčce.TIP: Tenké plátky okurky vyrobíš pomocí škrabky na brambory. Vejce v omáčce můžeš podávat i jako přílohu ke steakům.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: