
Vánočního cukroví není nikdy dost. Pistáciová poleva se dá sehnat v internetových eshopech za velice příznivou cenu.
Ingredience
200 g máslo
300 g hladká mouka
100 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1 lžička citronová kůra
200 g pistáciová poleva nebo bílá čokoláda
150 g nesolené loupané pistácie
Postup přípravy
1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a nakrájíme ho do prosáté mouky připravené na válu. Přidáme cukry, žloutky, citronovou kůru a vypracujeme vláčné těsto.
2. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a tvořítkem vykrajujeme stromečky. Pokládáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 7 minut. Necháme vychladnout.
3. Oloupané pistácie nasekáme nožem na malé kousky. Pistáciovou polevu, případně bílou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Pokud použijeme čokoládu, přidáme 2 lžíce mléka nebo smetany.
4. Stromečky poléváme polevou a ihned posypeme nasekanými pistáciemi nebo jiným oblíbeným zdobením. Necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Doporučené recepty: