Vanilková panna cota. Sladký moučník neznamená jen pečení z moučného těsta. Recept na tuto pochoutku pudinkové konzistence mám od kamarádky, která hodně cestuje po světě a přivezla ho ze Středomoří. Má exotický vzhled i chuť.
Ingredience
- 1 vanilkový lusk
- 4 lžíce cukr krupice
- 500 ml smetana
- 1 cukr vanilkový
- 1 lžice šťáva malinová
- 1 čokoláda na vaření
- 3 plátky želatina
- 500 g maliny
Postup přípravy
-
Vanilkový lusk vydlabeme. Lusk, dřeň a cukr povaříme se smetanou asi 15 minut. Poté lusk vyjmeme. Do horké smetany přidáme želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme. Připravíme čtyři formičky, vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Přikryté chladíme 4 hodiny.
-
Část malin odložíme stranou, z ostatních uděláme pyré. Smícháme ho s vanilkovým cukrem a malinovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře. Misky s krémem postavíme na pár sekund do horké vody a vyklopíme na pyré. Ozdobíme malinami a čokoládou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: