Sýrové karbanátky.Zatím každý, kdo je podle mého receptu dělal, si je pochvaloval. Toto jídlo se stalo naším oblíbeným.
Ingredience
- 300 g tvrdý sýr (eidam, cihla)
- 2 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- 2 porce brambory
- tatarská omáčka
Postup přípravy
Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Přidáme celá vejce – nesolíme ani nekořeníme (sýr je sám o sobě dost slaný).
Řádně promícháme, aby se směs pěkně spojila. Rukou děláme středně velké koule, které obalíme ve strouhance, rozplácneme je na placičku, aby vznikl karbanátek, a znovu obalíme ve strouhance.
Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme teplé s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: