
Není to nic obtížného, a přitom jako pohoštění vypadá efektně.
Ingredience
120 g uherský salám v celku
150 g pomazánkové máslo
200 g žervé nebo lučina
300 g plátkový tvrdý sýr
150 g uzená šunka
2 nakládané kapie
Postup přípravy
Uherský salám nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k němu pomazánkové máslo, žervé a vyšleháme do pěny. Na plech rozložíme pečicí papír a na něj pokládáme plátky sýra tak, aby se vzájemně překrývaly.
Vložíme jen do mírně teplé trouby, až se sýr začne rozpouštět a plátky se spojí. Trvá to asi pět minut. Dáváme pozor, aby se sýr nezapekl!
Vyndáme z trouby a ihned na sýr rovnoměrně rozetřeme připravenou uherskou směs s pomazánkovým máslem a sýry žervé.
Na ni klademe plátky šunky a na spodní okraj proužky nakládané kapie. Rolovat začínáme od okraje s kapií, aby byla uprostřed rolády.
Srolovanou roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice.
Plátky krájíme ostrým nožem, aby se roláda nezdeformovala. Podáváme s bílým pečivem nebo tmavým čerstvým chlebem.
Komentáře
Doporučené recepty: