Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Svěží broskvové řezy

Svěží broskvové řezy

Můžeme na ně použít jak kompotované, tak čerstvé plody.

Ingredience

Těsto:
4 vejce
120 ml olej
120 ml voda
200 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
1 kypřicí prášek

Krém:
500 ml mléko
1 vanilkový pudink
4 lžíce máslo
3 lžíce cukr moučka

Na ozdobení:
broskve podle potřeby
1 vanilkový pudink
300 ml broskvový džus
300 ml voda
1 lžíce cukr

Postup přípravy

1. Nejprve si připravíme těsto. Celá vejce ušleháme do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáme po částech krupicový cukr. Nakonec vmícháme také polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

2. Těsto vlijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 145 °C přibližně 50 minut.

3. Na krém uvaříme vanilkový pudink podle návodu, ale bez cukru a necháme ho vychladnout. Během chladnutí ho občas promícháme. Až pudink zcela vychladne, šleháme elektrickým šlehačem po dobu dvou minut máslo s cukrem a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.

4. Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Na upečené vychladlé těsto rozetřeme připravený krém. Na vrstvu krému klademe kousky broskví.

5. Nakonec si připravíme polevu. Sáček vanilkového pudinku oslazeného cukrem uvaříme s broskvovým džusem ředěným vodou. Takto připravený mírně zchladlý pudink opatrně naléváme na připravený dezert tak, aby broskve byly zcela pod pudinkovou želatinou.

6. Broskvový moučník necháme vychladnout a zatuhnout v chladu asi hodinu. Potom krájíme na řezy.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons