Můžeme na ně použít jak kompotované, tak čerstvé plody.
Ingredience
Těsto:
4 vejce
120 ml olej
120 ml voda
200 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
1 kypřicí prášek
Krém:
500 ml mléko
1 vanilkový pudink
4 lžíce máslo
3 lžíce cukr moučka
Na ozdobení:
broskve podle potřeby
1 vanilkový pudink
300 ml broskvový džus
300 ml voda
1 lžíce cukr
Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme těsto. Celá vejce ušleháme do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáme po částech krupicový cukr. Nakonec vmícháme také polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
2. Těsto vlijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 145 °C přibližně 50 minut.
3. Na krém uvaříme vanilkový pudink podle návodu, ale bez cukru a necháme ho vychladnout. Během chladnutí ho občas promícháme. Až pudink zcela vychladne, šleháme elektrickým šlehačem po dobu dvou minut máslo s cukrem a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.
4. Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Na upečené vychladlé těsto rozetřeme připravený krém. Na vrstvu krému klademe kousky broskví.
5. Nakonec si připravíme polevu. Sáček vanilkového pudinku oslazeného cukrem uvaříme s broskvovým džusem ředěným vodou. Takto připravený mírně zchladlý pudink opatrně naléváme na připravený dezert tak, aby broskve byly zcela pod pudinkovou želatinou.
6. Broskvový moučník necháme vychladnout a zatuhnout v chladu asi hodinu. Potom krájíme na řezy.
Komentáře
Doporučené recepty: