
Líbí se mi, že je vše rychle hotovo, žádné velké přípravy.
Ingredience
200 g sušené švestky
150 ml rum
mandle v počtu švestek
2 tyčinky Ledové kaštany
1/2 hrnku strouhaný kokos
Postup přípravy
Švestky dáme do mísy a zalijeme rumem, aby byly celé ponořené. Nádobu zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici odležet 2 dny.
Po dvou dnech švestky vyndáme, necháme je okapat a do místa po pecce vsuneme oloupanou celou mandli.
Ledové kaštany rozehřejeme ve vodní lázni a švestky v nich namočíme. Kokos nasypeme do hlubokého talíře nebo misky a švestky v něm hned po namočení do čokolády obalíme. Dáme ztuhnout do chladničky.
Před servírováním můžeme jednotlivé bonbony vložit do ozdobných papírových košíčků. Jednak to pěkně vypadá, navíc to má výhodu, že nikde nebude překážet odpadávající kokos.
Komentáře
Doporučené recepty: