Špaldové mrkvové košíčky. Špaldová mouka se dnes dá už běžně koupit nejen v prodejnách se zdravou výživou. Je velmi lehce stravitelná.
Ingredience
- 100 g mouka špaldová
- 200 g mrkev najemno strouhaná
- 50 g cukr hnědý
- 2 vejce
- 1/4 prášek do pečiva
- 100 ml mléko
- špetka sůl
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce rum
- 1 lžíce citronová kůra nastrouhaná
- 100 g ořechy nasekané najemno
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nevyléváme. Vejce s cukrem vyšleháme ručním ponorným šlehačem do pěny (asi 4 až 5 minut) a lehce do ní vmícháme mrkev.
Mleté ořechy promícháme s citronovou kůrou, skořicí a rumem. Vmícháme do hmoty. Přes sítko přidáváme směs mouky s kypřicím práškem a solí. Vlažné mléko přidáme do směsi a promícháme.
Těsto nandáme do papírových košíčků vyrovnaných na plechu. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut. Přibližně v polovině výkon trouby zvýšíme.
Po upečení necháme vychladnout, podáváme k čaji a kávě.
TIP: Mrkvové košíčky můžeme před podáváním lehce posypat moučkovým cukrem.
Komentáře
Doporučené recepty: