
Jídlo, které zasytí a navíc skvěle chutná.
Ingredience
400 g sójové boby
trocha soli a pepře
1 velký pórek
olej podle potřeby
1 lžíce sladká paprika
150 g kysaná smetana
3 stroužky česnek
150 g miva
Postup přípravy
Sójové boby přebereme a propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Nasypeme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a necháme přes noc namočené.
Druhý den sóju vaříme asi 3 hodiny. Nesolíme! Během varu sbíráme pěnu a odstraňujeme uvolněné slupky. Podle potřeby doléváme vodu. Když je sója skoro hotová, přidáme podle chuti sůl a dál vaříme doměkka. Uvařenou sóju scedíme a necháme okapat.
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na lžíci oleje orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou, rychle promícháme, podlijeme vodou a podusíme. Tekutinu vyrestujeme a pánev sejmeme z plotny. Vmícháme kysanou smetanu, uvařené boby, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
Směs přendáme do formy vymazané máslem, navrch rozdrobíme nivu a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme, dokud se sýr nerozteče.Před podáváním můžeme jídlo posypat pikantními výhonky bílé hořčice.
Komentáře
Doporučené recepty: